RFID和NFC控制器中模擬前端和混合信號IP設計

RFID和NFC控制器中模擬前端和混合信號IP設計

  • RFID和NFC控制器中模擬前端和混合信號IP設計
    ART/155CP
    20130701 - 20141231
    11892

    王克中博士
    1) 0.18um TSMC CMOS tapeout of IPs of RF analog front end for signal transmit and receive (commercial grade). 2) 40nm TSMC CMOS tapeout of IP of analog module + digital controller – inkind from Alchip (commercial grade). 3) 0.18um TSMC CMOS tapeout of NFC chip of analog front-end + digital controller + 8051 MCU + memory + I/O cell (commercial grade). 4) 0.18um IBM 7HV mixed voltages BCD process tapeout of NFC chip of item (3) above – inkind from IBM. (industry grade process). 5) Test report for the NFC controller IC evaluation, specifications and datasheet. 6) Board for application development as a general reference on NFC communication and function evaluation.
    王克中博士 游學武先生 Dr Zhuiqiang Tang (胡天豪先生 Ms Karen Wan Mr Xiaoxiang Li 陳達夫先生 Mr Jacky Cai Mr Henry Chiu Mr Brian Leung 溫錦泉先生 陳桂枝女士 區建祥先生 黎鳳翔女士 Mr Edward Wong Ms Pearl Ma Mr Yat Tung Lai Mr Ka Hung Kwok
    Alchip Technologies Inc [贊助機構] IBM China/Hong Kong Limited [贊助機構] TENX TECHNOLOGY, INC

    近場通信(NFC)技術將革新人們對信息獲取和使用的方式。 擁有NFC功能的設備可以廣泛應用在移動支付,預繳卡,互動廣告,身份認證,交通收費和其他移動式電子商務應用。雖然香港是亞洲最重要的物流樞紐之一,擁有先進的非接觸式基礎設施(軟件),但目前不具備必要的集成電路和系統技術(硬件),以維持其競爭地位。而ASTRI的提案將有助於改變這種狀況。 本項目的目標是提供NFC的核心集成電路的設計能力,以使香港和中國能開發NFC(近場通信)和RFID晶片應用在相關連產品中。 我們會提供了一套全面的模擬和混合信號IP,包括一個RFID模擬前端和能滿足不同調制的NFC數字電路控制器。 本項目需時18個月,研發經費港幣1300萬元。這項技術是ASTRI的重要研發方向,也應能夠帶來顯著的商業化潛力。